Министър Петков е единственият, който дойде и ни чу на протеста в София и реши, че може да вкара закона за личната помощ и да ни помогне по някакъв начин, за да може тези деца да живеят един нормален живот, доколкото е възможно. Това коментира една от майките на 22-годишно дете с увреждане, която вчера излезе на демонстрация в Русе в подкрепа на социалния министър. Облечени в черни тениски с надпис „Системата ни убива“, родители се събраха пред общината и поискаха Петков да бъде върнат на поста.
Тук сме да подкрепим майките от цяла България, защото ние сме едно огромно по-различно семейство. И ние сме хора и обществото трябва да ни приема. Единствено министър Петков ни подаде ръка, разбра нуждите ни и е част от нашето по-различно семейство. Надявам се да стане някакво чудо, да се върне на поста си и да се помогне на нас по-различните, каза Росица Стефанова, майка на четири деца, две от които със здравословни проблеми. 
И чудото стана вчера по обед, когато премиерът Бойко Борисов обяви, че Петков остава социален министър. 
„Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер. Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?“, запита премиерът. 
„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни“, допълни той.
Това е единственият министър, който разбра проблемите на хората и майките, които протестират. Той е единственият, който беше на петия национален протест през цялото време с нас, майките, и единственият, който имаше доблестта да слезе при нас и да седне на преговори, посочи Айшен, майка на 34-годишно дете, което отказва да нарече с бюрократичното „лице“. 
Имам болна дъщеря на 24 години с шизофрения, която получава пенсия 120 лева. Никой не й обръща внимание, това е безобразие! Каква е тази държава, къде са тези закони, какво става и за какво живеем, възмущава се Севда Асенова, която също беше на вчерашната демонстрация в Русе.