Нападателят Иван Коконов подписа договор за две години с „Дунав“. Той е четвъртото сигурно попълнение след Борислав Балджийски, Георги Динков и Александър Александров. 
Иван Коконов е роден на 17 август 1991 година в Петрич. Висок е 180 сантиметра. Тръгва към футбола от школата на местния „Беласица“, после преминава в доказания инкубатор за таланти „Пирин“ /Благоевград/ и частната школа на пловдивския „Векта“. 
През 2009 година Коконов подписва първи професионален договор със „Сливен“. През зимата на 2010-а се мести в „Славия“, след което е преотстъпен на „Ботев“ /Враца/. През 2013 година парафира с „Черно море“ /Варна/, а два сезона по-късно вече е играч на „Берое“. През 2016 година защитава цветовете на „Монтана“, нататък пак отива в „Черно море“, а през последната година отново е част от „Монтана“.
На 29 април 2012 година бележи първия хеттрик в кариерата си при домакинството на „Ботев“ срещу „Калиакра“ /Каварна/.
Той е флангови нападател, а силата му е в скоростта и техника. 
Спортно-техническият щаб преговаряше вчера и за привличане на вратар. В същото време се работи и по ангажирането на още един полеви футболист. С неговото евентуално привличане селекцията ще се счита за приключена.