Нападателят на „Лудогорец“ /Разград/ Светослав Ковачев ще играе през новото първенство за отбора на „Дунав“. Считаният за голям талант младеж ще подсили русенския тим със статут на преотстъпен играч. Новината не бе потвърдена официално до вчера следобед от управата на русенския клуб, но според доста източници преминаването на футболиста може да се смята за сигурно. Нападателят ще е четвъртото ново попълнение след централния защитник Георги Динков, халфа Александър Александров и нападателя Борислав Балджийски. От „Дунав“ пък си тръгнаха петима - Васил Шопов, Бирсент Карагарен, Мартин Луков, Михаил Милчев, Юлиан Ненов.  
Светослав Ковачев е роден в Плевен на 14 март 1998 година, но семейството му е от плевенското село Шияково, където са минали детските му години. Висок е 172 сантиметра при тегло 62 килограма. 
Когато е на 10 години, играе за „Свобода“ /Милковци/ и ФК „Плевен“. От 2011 година е част от академията на „Лудогорец“. 
Активът му за втория отбор на разградчани са 54 мача и 10 гола. Има и 10 двубоя, основно като резерва, за първия тим.
Срещите му за държавния отбор със състезатели до 17 години са 3, за състава с 19-годишни футболисти - 15, а а за селекцията с 21-годишни играчи - 1.
„Утро“ има известно наблюдение върху играта на Ковачев. Силният му крак е левият. Обича да атакува по фланговете, отличен техник е, има поглед върху играта, но понякога е очевидно как отстъпва във физическите единоборства. Като цяло е футболист, който разчита много на импровизацията. Любимият му отбор е „Манчестър Юнайтед“.