Гено Генов от Стара Загора спечели наградата на кмета Пламен Стоилов със своя „Студебейкър“ от 1937 година в четвъртия ретро парад в Русе. Изложението събра почитатели на класическите возила, които показаха любимите си и лъснати до блясък над 80 автомобила и мотоциклети.
Среща в Малката Виена си дадоха собствениците на автомобилни уникати от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат, Павликени, Велико Търново, както и петима участници от Румъния, а стотици русенци разгледаха и се снимаха с ефектните бижута на колела. 
На участниците бяха раздадени и десетки награди.
Отличието на фондация „Русе-град на свободния дух“ също замина за Стара Загора - за Ролс Ройс от 1984, собственост на Бончо Делчев.
Реплика на „Ягуар“ от 1953 година грабна наградата на авто-мото клуб „Русчук“, а Русенският университет отличи румънски „Фолксваген 1500“ от 1969 година.
Две от наградите останаха в Русе - за кабриолет „Трабант“ на Ангел Калчев и за лъснатата „Волга“ на Иван Канцов, които бяха фаворитите на фирми „Ас-строй“ и „ВИТТЕ аутомотив България“.
Сред наградените ретро возила бяха софийско „БМВ 2002“ от 1971, варненски „Форд“ от 1978 и софийска „Волга“ от 1971.
Наградата на публиката пък отиде при Димо Джамбазов от Бургас за триколка „Ривако“ от 1969.
Началото на парада бе поставено с шествие по централните улици и булеварди на града. В него участва и русенският университет със своя прототип на автомобил, задвижван с водородна клетка.