Русе стана един от петте града в България, където се проведе Поход на семейството. В него се включиха няколкостотин души, а заедно с тях в защита на християнските ценности излязоха свещеници и пастори от православната, католическата и евангелската църкви. Сред участниците в шествието бе забелязан и депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.
Походът тръгна от Паметника на Альоша, като начело застанаха жени, облечени в булчински рокли, заедно със съпрузите си в официални костюми. Имаше и много деца, които държаха сини и розови балони в подкрепа на традиционното българско семейство. 
Участници споделиха, че не приемат семейство, което не е от мъж и жена, и не искат децата им да гледат неморални шествия като гей парада например.
Парадът бе съпроводен от скандирания „Има мъж и жена, не на джендъра“, „Да запазим децата на България“, „Семейството в България е мъж и жена“, като освен плакати в шествието бяха издигнати и многобройни национални знамена.
Държим на християнските ценности и искаме да защитим бъдещето на следващите поколения, заявиха демонстрантите.
Шествието премина по ул.“Александровска“, за да стигне до финалната си точка пред Паметника на свободата, където имаше програма, а балоните с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“ полетяха в небето.