Готви се нов протест на родители на деца с увреждания в Русе, подобен на този от 1 май, който премина под наслова „Код: Черно“. 
Искаме системата най-накрая да започне да работи в полза на нашите деца. Искаме промяна в социалната политика, в образованието и здравеопазването. Никой не ни чува, заявиха тогава излезлите на площада майки - всяка със своята покъртителна история.
Новият безсрочен протест е планиран за 15 юни от 11 часа и този път се предвижда палатков лагер пред сградата на общината. 

„Здравейте приятели! Протестът - палатков лагер „Системата ни/ги убива“, не е само за деца и лица в инвалидни колички. Протестът е за хора с някакво решение на ТЕЛК. Повече от ясно е, че системата е еднаква за всички и еднакво ги убива. Каним всички лица със здравословни проблеми и техните родители, всички граждани на града, да ни подкрепят! Благодарим им, че желаят да запознаят децата си с „различните“, които не могат да ходят, да говорят или да не ги разбират, различните са и тези които не виждат, не чуват, не могат без инсулин, не могат без помпа. Ще Ви очакваме и нека покажем, че град Русе е буден и хората в него не са безразлични към болката и страданието на част от обществото“, пише във Фейсбук председателката на русенския клуб „Майки със смели сърца“ Стойка Панагонова.
„Мили мои роднини, приятели и съграждани от родния ми град Русе. Трябва да сме заедно, да сме сплотени, да променим системата. Всеки има роднина, близък, познат, колега, съсед, който е засегнат от нея и за когото държавата е мащеха. Време е тя да стане майка и да се грижи поравно за всички свои деца. Моля ви, покажете, че сте хора с големи и добри сърца, хора с ум и разум, които мислят за днес, но най-вече за утре, за бъдещето, за добър, спокоен и уреден живот за всички в хубавата ни страна! Неслучайно много от промените са започнали от Русе и от прекрасните, напредничави русенци“, подкрепя я живеещата в София Надежда Василева. Нейната дъщеричка Мими страда от детска церебрална парализа и в нейна помощ ученици и спортисти в Русе събират пластмасови капачки в инициатива на „Утро“ и федерацията по борба.