Над 60 впечатляващи ретро автомобила и мотоциклети ще дефилират днес по централните русенски улици между 11.30 и 12 часа в четвъртия ретро парад. В обиколката се включват возила, произведени в периода между 1920-1987 година, от почти всички по-известни марки, като някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Участниците са от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния.
Сборният пункт на красивите ветерани е паркингът на магазин „Кауфланд“ в кв. „Дружба“, а след атрактивното дефиле колите и мотоциклетите ще се отправят към изходната точка - кръстовището между улиците „Александровска“ и „Майор Атанас Узунов“, където за 13 часа е насрочено официално откриване на ретропарада. 
За участниците са предвидени десетки награди. Победителите ще бъдат излъчени от жури, съставено от експерти от Русе, Бургас и Стара Загора.
За повишаване на градуса на настроението на участниците и гостите ще се грижат певицата Маги Джанаварова и русенската група „Soda A`coustic“, а един от зрителите, определен чрез жребий, ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета, който е фаворит на публиката.