Състезателката на „Юнак-Локомотив“ стигна до финал за титлата на европейското първенство до 23 години, което се провежда в Истанбул. Двукратната шампионка на континента при жените постигна две убедителни победи при 59-килограмовите. В първата среща тя надви шведката Елин Нилсон с 4:1, а на полуфинала се справи и с полякинята Катаржина Мадровска с 5:0.
За златото Дудова среща Анастасия Ничита (Молдова), световна и европейска вицешампионка за девойки. 
Другата състезателка на „Юнак-Локомотив“ - Виктория Бобева (68 кг), бе спряна от туркинята Бусе Тосун с 0:10. В категория до 50 кг Фатме Мандева достигна до репешажите, където утре ще спори с полякинята Агата Валерзак. На старта в категорията националката бе спряна от бъдещата финалистка Евин Демирхан (Турция) с туш. Сезен Белберова (55 кг) бе туширана от унгарката Галамбош. 
При мъжете в класическия стил Августин Спасов (60 кг) и Стоян Кубатов (72 кг) не успяха да спечелят срещите си в репешажите. Спасов загуби от азера Мурад Мамадов с 0:9, а Кубатов отстъпи на финландеца Тони Оджала с 2:3. Така класиците останаха без отличие от първенството.