Почти пълната гама на „Форд“, включително и лекотоварните модели ще бъде представена на автоизложението в Русе, което започва днес и ще продължи до неделя на паркинга пред „Метро“.
„Ka+“ е голямата малка кола на „Форд“. Предлага се във версии с 4 и 5 врати и осигурява място за петима пътника с водещо в класа пространство за краката и главите им. Практичността на „Ка+“ в ежедневието се допълва от 270-литровия багажник на хечбека и водещия в класа 501-литров на седана, както и от още 21 места за съхранение на вещи. Специално настроеното шаси осигурява пъргаво и приятно шофиране с намалени нива на шум и подобрена рафинираност. 
Изцяло новата „Фиеста“ надгражда постиженията на предшественика си. Докато предходният модел бе най-продаваният малък автомобил в Европа от 2012 до 2016 г. включително, изцяло новата „Фиеста“ е големият победител в конкурса Кола на България за 2018 година. С над 40-годишна история и ноу-хау, изцяло новата Fiesta е най-добрата версия на себе си. Технологиите включват SYNC 3 с 8-инчов цветен сензорен дисплей, стъклен отварящ се панорамен покрив, премиум аудиосистема „Bang&Olufsen“, отопляем кожен волан, система за засичане на пешеходците и през нощта, автоматичен паркинг асистент, стандартна система за спазване на лентата и др. Обезшумеността в купето и комфортът при пътуване съперничат на по-висок клас автомобил, а пътното й поведение завладява мигновено. Новата „Фиеста“ е с максималните 5 звезди за безопасност от Euro NCAP. 
В ДНК-то на „Фокус“ са вплетени едни от най-добрите автомобилни гени. Легендарното удоволствие от управлението, което автомобилите на Синия овал доставят, се дължи на независимото задно окачване, въведено именно с първото поколение „Фокус“, пренаписало стандартите за активно поведение и направило революция в средния клас. От тогава до днес, „Фокус“ е синоним на стабилност, динамика на пътя, oтлично пътно поведение и неподправена радост от шофирането. Модификацията „ST-Line“ се отличава с ярки спортни елементи в екстериора, снижено окачване, специални алуминиеви джанти, спортни седалки и волан, и алуминиеви педали.
Флагманът „Мондео“ е автомобил с ярко визуално присъствие, който провокира и съблазнява. С въздействащия си дизайн и върхово качество на изпълнение, това е най-безкомпромисното „Мондео“, създавано някога! Комуникационната система от ново поколение „SYNC 3“ e с 8-инчов цветен тъчскрийн и модерно гласово управление на аудио системата, навигацията, климатика и мобилните телефони. Този изискан автомобил разгръща силата и въздействието си, когато стъпи на пътя и дефинира за водача по безспорен начин онова, което наричаме удоволствие от управлението. 
SUV семейството на „Форд“ също присъства на изложението - от компактния нов „Екоспорт“ през обновената и технологична „Куга“ до големия и луксозен „Едж“. Трите модела се различават по характер и способности, и осигуряват различно преживяване за клиентите.
Новият „Екоспорт“ вече се предлага с интелигентната 4х4 система на „Форд“, променено окачване и системи за следене на мъртвата точка и за контрол на въртящия момент. Оборудван е с инфо-развлекателната система „SYNC 3“ с 8-инчов цветен сензорен дисплей и множество опции за персонализация, както и премиум аудиосистема „B&O Play“, круиз контрол с регулируем ограничител на скоростта, автоматични фарове и отопляем волан.
Новата „Куга“ е интелигентен SUV, който дава възможност на своите собственици да водят активен начин на живот и да правят нещата, които обичат. Чувства се еднакво добре както в града, така и на дълъг път и дори извън асфалтираните пътища. Интелигентната 4х4 система на „Форд“ разпределя въртящия момент към колелата 20 пъти по-бързо от едно мигване на окото.
Флагманът на SUV гамата - „Едж“ - предлага разточителен комфорт, модерни технологии в помощ на водача и водещо в класа пътно поведение. С хармонични, висококачествени материали и авангарден дизайн интериорът на „Форд Едж“ създава премиум усещане от момента на отварянето на вратите. Инженерите са минимизирали шума, вибрациите и твърдостта във „Форд Едж“ чрез тристъпков подход за по-рафинирано и отпускащо пътуване за пътниците. 
Най-продаваните лекотоварни автомобили за 2016 и 2017 година в Европа са с марката „Форд“. „Куриер“, „Кънект“, „Кустом“ и „Транзит“ увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, благодарение на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разходи и водещата си безопасност. Пазарният им успех се дължи също на големия интерес към изцяло новите дизелови двигатели „Ford EcoBlue“. Те намаляват разхода на гориво до 13% в сравнение с досегашния 2.2-литров TDCi двигател. 
„Форд Рейнджър“ пък неслучайно е най-продаваният пикап за 2016 и 2017 г. на европейските пазари. Притежава най-добрата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност, благодарение на максималните 5 звезди от Euro NCAP, модерни технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в дижение. С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.35 т максимално тегло на прикачения товар, „Рейнджър“ надеждно превозва всякакви товари. Корав и мощен отвън, пикапът осигурява удобство и защита за своите пътници.