Д-р Георги Хубчев е завършил Медицинския университет в Плевен през 1980 година. В следващите пет години работи като акушер гинеколог в болницата в Ловеч, след което се прехвърля в Родилно отделение към русенската Окръжна болница, където работи като ординатор до 1988 година. Междувременно д-р Хубчев взема специалност по акушерство и гинекология в София. До 1998 година е на длъжност старши ординатор, до 2002 г. е началник на Родилно отделение, а след това става началник на АГ комплекса към УМБАЛ „Канев“. Освен гинекология, има специализации по тазова хирургия, лапароендоскопска хирургия, урогинекология и онкогинекология. 
Д-р Хубчев е завършил здравен мениджмънт в УНСС, а в началото на тази година защити дисертация на тема „Оперативно лечение на стрес инконтиненцията на жените“.

- Д-р Хубчев, много жени, особено в напреднала възраст, се оплакват от неволно изпускане на урина. Доколко сериозно е това заболяване?
- Стрес инконтиненцията при жените е сериозен световен проблем, тъй като в някои държави боледуват 47-50%. Свързан е с травматичните раждания, с напредване на възрастта, надебеляване, тютюнопушене. Всички тези фактори водят до изпускане по малка нужда, което нарушава социалния и сексуалния живот на жените, води до тежки депресии, защото те не могат да излязат сред хората, тъй като миришат на урина и стоят вкъщи. Освен това от свян много късно търсят лекарска помощ, а така се възпаляват външните полови органи от урината и проблемът се задълбочава. За пример ще дам САЩ, където на година се харчат около 17 милиарда долара за лечение на изпускането по малка нужда. Затова от 1998 година стрес инконтиненцията е включена в международния индекс на болестите, а през 2006 година в света се създаде специалността урогинекология като отделна структура. За съжаление, в България тази специалност още не съществува и една от задачите, които аз съм си поставил, е да се създаде поне асоциация по урогинекология.
- Как се диагностицира заболяването, само по симптомите ли?
- Има специализиран метод за изследване на жени със стрес инконтиненция, който се казва цистотонометрия.  С него се установява дали пациентката трябва да бъде оперирана, да се лекува с лекарства или да се приложат и двете лечения. Освен това с апарата за цистотонометрия се установява и какъв тип операция трябва да се приложи.
- В УМБАЛ „Канев“ разполагате ли с такъв апарат?
- Да, преди три години ръководството закупи чешки „Уромикс Джуф“, който в момента е най-добър за цистотонометрия и урофлоуметрия. Урофлоуметрията е изследване, което се прави, когато жената не може да уринира. При това състояние лечението е само по оперативен път, защото това са пациентки след слингови операции, тоест - ако поставената лента /слинг/ се натегне с времето, започне да притиска повече уретрата и урината се задържа. По оперативен път се цепва малко лентата и урината тръгва.
- Колко жени са изследвани за изпускане по малка нужда?
- Извършени са над 200 цистотонометрии, като пациентките заплащат само консуматива в размер на 100 лева. Останалото е безплатно.
- Какви по-специфични случаи на стрес инконтиненция сте лекували?
- Неотдавна при нас дойде пациентка от София, която помоли за спешно изследване за стрес инконтиненция. Установи се, че тя не е за операция, изписахме й лечение и я освободихме. Вчера пък при нас дойде жена от Кюстендил със същия проблем, за която изследването показа, че се нуждае от операция. Тя пожела да се оперира тук и я настанихме в АГ комплекса. Преди време дойдоха три жени, но изследванията с апарата за тях показаха, че са здрави. Изписахме ги и на следващия ден те ни се обадиха, че се чувстват отлично. Вероятно тези пациентки са били с психогенни форми и само като си помислят, че ако отидат на кино или на театър и до тях няма тоалетна, се изпускат по малка нужда. След изследването те разбраха, че всичко е наред и вече са спокойни.
Преди година имахме пациентка, на която за първи път в България сложихме изкуствен сфинктер. Тя беше жена на 50 години, но урината й течеше като от чешма и се беше видяла в чудо. Не можеше да води полов живот, нито да излезе сред хора. Общината отпусна необходимите 10 000 лева за сфинктера, поставихме го и тя се почувства отлично. Друга такава операция не сме правили, защото пациентките не могат да си позволят тази сума. Затова на тях сме инжектирали колаген, ефектът от него обаче е година и половина, след което пак трябва да се приложи същият метод. Цената на тази процедура е 1000 лева. Всички тези операции се доказват или отхвърлят именно с цистотонометрията. 
Тук е мястото да уточня, че преди този метод правехме тежки операции с големи разрези, при които успеваемостта беше не повече от 40-45%. Сега със слинговете правим безкръвни операции с успеваемост 90-94%, а пациентките стават от операционната маса и си тръгват, като плащат само цената на лентата от 50 лева.
- Колко вида операции се правят за стрес инконтиненция?
- 10, но колегите трябва да знаят коя точно трябва да направят, защото неправилната диагноза води до неправилно лечение и пациентките остават разочаровани. 
- Спрете се по-подробно на различните видове операции.
- Най-леките са пластиките на влагалището, но при тях успеваемостта е много ниска, защото не се възстановява пубоуретралният лигамент, който се уврежда при травматични раждания. Следващите операции са така наречените уретровезикопексии, където успеваемостта е около 50%, но интервенциите са с много големи разрези. Следват слинговите операции, които стават много бързо, без болка и успеваемостта стигна до 94%. Следващите  интервенции са за инфилтриране на колаген, които могат да се правят в лаборатории или частни лекарски кабинети. Последната операция е за поставяне на изкуствен сфинктер, за който вече говорихме. За отбелязване е, че слинговите операции се правят на 3-4 места, измежду които и в Русе. Цистотонометрията обаче се извършва само в АГ комплекса.
- В този ред на мисли, какво е състоянието на АГ комплекса?
- Мога да кажа, че състоянието на комплекса е стабилно, защото персоналът е с пълен щат по отношение на санитарки, акушерки и лекари. Освен това, акушерският състав е изключително добре обучен и почти на сто процента пациентките ни са доволни от него. Лекарите ни са млади, четирима от тях са със специалност, а трима са специализанти. Целият персонал прави всичко от израждания до операции на карциноми, миоми, кисти, амниоцинтези, урогинекология и най-важното е, че средният престой на пациентките е 1.7 дни, тоест под два дни. Това е показател за качествено свършена работа и от всичките 2500 пациентки за миналата година 2-3 са прекарали в комплекса по-дълго време. Не на последно място е и фактът, че АГ комплексът е с трето ниво и всички тежки случаи между Варна и Плевен са изпращат при нас. Така за последните 14-15 месеца през комплекса за операции за изсипвания, карциноми, миоми и за изпускане по малка нужда са минали 121 жени от София, Кюстендил, Варна, Бургас, Дупница, Търговище, Разград, Велико Търново и Свищов.  
- Колко недоносени деца са се родили и оживели в неонатологията от началото на годината?
- Данните ни са само за първото тримесечие. За тези месеци в неонатология на бял свят са излезли 35 недоносени бебета, като най-малкото от тях е 850 грама, което е изписано в нормални килограми.