Юрисконсултът в община Ценово Елена Русева илюстрира серия от реални заплетени случаи в книгата „Криминалистите“, втора част от поредицата на писателя Людмил Георгиев. 
Това е дебютът ми. За първи път съчетавам възможностите на изобразителното изкуство и криминалистиката, сподели младата жена по време на представянето на книгата в сряда в библиотеката. Изображението е точно съобразено с фактите и заплетените ситуации около извършеното убийство. 
В първата книга на Людмил Георгиев един от главните герои пък е бащата на Елена, който е бивш служител на реда. Още тогава младата юристка получава и покана да илюстрира втория криминален роман. Елена има няколко хобита, но страстта й към рисуването е толкова голяма, че не става от статива, докато картината не придобие завършен вид. Обича да рисува пейзажи и натюрморти и има богат архив от картини. Част от творбите й за първи път бяха изложени във фоайето на библиотеката. Илюстрациите на третата книга „Криминалистите“ отново ще бъдат поверени на младата и талантлива юристка.