Над 60 туби, пълни с пластмасови капачки, дариха децата от училище „Отец Пайсий“ за благотворителната инициатива на вестник „Утро“ и Българската федерация по борба „Предай нататък за Мими“. Капачките са събрани за около 3-4 месеца, а вчера първокласниците от „б“ и „в“ клас ги предадоха в редакцията на вестника. 
Толкова ми беше хубаво и приятно, че помагам на други деца. Искам да правя хората щастливи, каза малката Пресияна, която е предала в училище около 400 капачки. 
Сред най-големите дарители са първокласникът Николай и братчето му Камен от 3 „б“, които са се включили в инициативата с няколко туби. 
До последния момент децата носеха капачки. Всички са много ентусиазирани, приемат присърце идеята и се чувстват безкрайно полезни и значими. Много са доволни, че правят добро, а нашата цел е именно да възпитаваме доброто в тях, споделиха учителките, които придружаваха първокласниците. 
Децата от „Отец Пайсий“ са се включили и в инициативата „Капачки за играчки“ на Университетската болница „Канев“, като са дарили 80 туби с качапки. Възпитаниците на училището ще продължат с голямо желание да събират капачки и през лятната ваканция. 
Капачките се предават за рециклиране, а събраните средства са помощ за малката Мария Василева, страдаща от церебрална парализа, която има нужда от специализирана количка със съответните аксесоари към нея. Средствата от продажбата на капачките се заделят във фонд за закупуване на количката.
Миналият месец поредните туби в редакцията на „Утро“ донесоха учениците от „Васил Априлов“, а преди това от Спортното училище и гимнастичките от клуб „Акро“.