Поредният съдебен спор между кмета на Ветово Георги Георгиев и местния общински съвет - този път за отмененото от местния общински съвет решение на кмета, тръгна в неочаквана посока. Заповедта на кмета е за възлагането на ремонт на улици след обществена поръчка и избор на изпълнител по нея. 
Общинският съвет е привишил правомощията си, твърди кметът в подадената в Административния съд жалба. В следствие под сериозен въпрос е обществена поръчка за близо 1 милион лева.
Защитата на общинския съвет заяви, че решението на Георгиев е незаконосъобразно, а пуснатата от него жалба - неоснователна. И тогава се намесиха трудово-правни въпроси. Адвокатите поискаха съдията да разгледа дисциплинарното уволнение на служител на общинския съвет на длъжност деловодител в общината, защото след неговото премахване кореспонденцията между двете инстанции била нарушена. Именно затова двете решения на кмета Георгиев не били получени в общинския съвет и затова ги оспорват в съда.
Съдията реши до следващото заседание по делото на 4 юли да му бъде представен регистъра за кореспонденция между общината и общинския съвет и допусна призоваване на  свидетели от двете страни по делото.
Междувременно в понеделник зам.-кметовете на Ветово Ивайло Кадишев и Исмаил Селим казаха на пресконференция, че сроковете за кандидатстване на изпълнител за отхвърлените проекти за ремонт на улици и изграждане на спортни площадки изтича в началото на юли и дотогава този конфликт трябва да се разреши. Но изгледите за това не изглеждат особено големи.