Млади хора от квартал „Чародейка“ са превърнали двора на училище „Никола Обретенов“ в писта за гонки и дрифтове. Опасните незаконни състезания са между 21 часа и полунощ. Това е засечено от записите на охранителните камери, а сутрин учителите често виждат  следи от автомобилни гуми по асфалта, който се руши.
Директорът на училището Емил Тюлеков е станал свидетел как една от колите се удря в пилона на спортното игрище. По думите му освен нощем, шофьори минават през двора към вилната зона и през деня, като дори се случва нервно да свирят на учениците, които са навън за час по физическо.
За да се предпазят децата от наглите шофьори, около двора на училището ще бъде вдигната 3-метрова ограда. Така ще се сложи край на гонките и ще се избегнат инциденти. Изграждането на оградата ще струва 5000 лева и ще започне едновременно със строителството на новия физкултурен салон. Ръководството на учебното заведение е кандидатствало с проект и за класна стая на открито и за игрище за минифутбол, за които очаква да му бъдат отпуснати пари.