Григор Димитров започва работа с нова мениджърска агенция, съобщава sportsagentblog.com. Според информацията това е TLA Worldwide.

Българският мениджър на Димитров - Георги Стоименов, заяви пред "Дневник", че договорът все още не е подписан. "В напреднали разговори сме, но ще стане", каза той.

Компанията ще се занимава оперативни дейности, като ще представлява Димитров на пазарите в САЩ и Южна Америка, уточни Стоименов.

Петият в световната ранглиста се превръща във водещия тенисист в списъка със спортисти на TLA Worldwide. Клиенти на компанията са още американката Слоун Стивънс, както и няколко водещи голфъри.

Последната мениджърска агенция, с която Димитров работи, беше Team8 на Роджър Федерер. Последва раздяла, като Стоименов обяви преди време пред "Дневник", че тенисистът сам е взел решението.

В последвалите месеци именно Стоименов се грижеше за делата на водещия български тенисист.

Димитров отпадна в третия кръг на "Ролан Гарос" след загуба от Фернандо Вердаско. След това той заяви, че си взима почивка, за да направи разбор на сезона на червени кортове и с екипа му да открият как да подобрят представянето му.