С куп призови места се завърна отборът на русенския клуб по спортни танци „Фламинго 98“ от XIX Открит турнир по спортни танци в Стара Загора, който е и кръг от веригата за „Купа България“. В рамките на събитието се проведоха три състезания - „Изгряващи звезди“, Открит турнир и купа „Стара Загора“. КСТ „Фламинго 98“ бе воден от треньора Цветомир Панчев и помощника му Валерия Николова. Панчев представи град Русе и като част от съдийската комисия в съответните дисциплини. 
Виктор Бонев и Екатерина Бахърова взеха участие в състезанието „Изгряващи звезди“ и се класираха на трето място в категория до 13 години в латиноамериканските танци. Николай Йорданов и Даниела Хвърчилкова представиха достойно русенския клуб в клас „В“ латиноамерикански танци и се класираха на второ място. Двойката взе участие и в надпреварата в клас „В“ стандартни танци, където взе златото.
В клас 18 „А“ латиноамерикански танци Жулиен Михайлов и Симона Здравкова се класираха на трето място и четвърто място в клас 18 „А“ стандартни танци. 
Двойката се класира и на двата финала в състезанието „Купа Стара Загора“ в категориите младежи и състезатели над 19 години в латиноамериканските и младежи и състезатели над 19 години в стандартните танци, като заеха съответно пета и четвърта позиция. 
Смесената двойка Яцек Янков от КСТ „Фламинго 98“ и Полина Русинова КСТ „Дъга“ се класира на първо място в надпреварата за „Купа Стара Загора“ при младежите.
В открития турнир по спортни танци двете състезателни двойки от клуба -  Марио Цветанов и Диляра Мадан и Боян Тодоров и Дария Лазарова бяха сред призьорите, като заеха съответно шесто и четвърто място в клас 9 „Е“.