Спечелени златен, два сребърни и 7 бронзови медала. Това е равносметката от първото отборно участие на русенски клуб в състезание по бразилско жиу жицу. Отборът на академия Теистет жиу жицу спечели купата за отборен шампион, принос за което имаха и русенските състезатели на академия „Хелиос“.
Освен златния и сребърен медал на Силвия Джамбазова (ученичка в СОУ „Христо Ботев“), за които „Утро“ вече писа, Александър Цветанов (ОУ „Тома Кърджиев“) след 2-те бронзови отличия спечелени в средата на месец май от държавното първенство по кик бокс сега се окичи със сребро, показвайки много високо ниво на концентрация и мотивираност за високи резултати в бъдеще.
Александър Илиев (ОУ „Олимпи Панов“) се превърна в малък герой на отбора. Със своите скромни 9 години той спечели бронз не само в своята категория, но и в дивизията на „батковците“ до 12 години.
Със сребърно отличие при девойките младша възраст се окичи Мирена Иванова (НУИ „Проф.Веселин Стоянов“), а бронзови медали взеха още Бианка Богданова при девойките старша възраст, Киан Варгаи при 12-годишните и Денчо Драгиев при ветераните тежка категория - 100,5 килограма.
 Треньорът на „Хелиос“ Митко Ружинов също се завърна с бронзово отличие от този турнир, но за него по-ценна награда бе представянето на отбора му като цяло. В края на състезанието той бе удостоен с честта да носи син колан по бразилско жиу жицу.