От 7 боксьорки, които ще представят страната ни на започващото утре в столицата европейското първенство за жени, три са състезателки на боксов клуб „Русе“, научи „Утро“. Севда Асенова, Габриела Димитрова и Стойка Петрова ще спорят за медалите със съпернички от още 32 държави. От 5 до 12 юни столичната зала „Асикс Арена“ ще приеме битките от 11-ото континентално първенство при дамите. То бе поверено на България, след като Полша се отказа от домакинството.
Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева имат да защитават титлите си от последното европейско, на което отново София бе домакин през 2016 г. От тях само Севда ще боксира в категорията си отпреди две години - до 48 кг. Габриела Димитрова ще боксира в кат. до 51 кг, а Стойка Петрова - до 54 кг.
„Роден съм под щастлива звезда, защото това е най-добрият отбор на България в женския бокс за всички времена. Горд съм, че мога да му бъда треньор. Гоним добро представяне, дано да имаме късмет и при жребия“, коментира старши треньорът на националния ни тим Фикрит Ереджебов.
„Няма какво да се притесняваме от съперничките, ние сме достатъчно титулувани, особено на европейско ниво, така че нека те се боят от нас“, коментира Станимира Петрова, която ще преследва титлата в кат. до 57 кг.
Останалите боксьорки, които ще представят България на европейското в столицата, са Деница Елисеева /60 кг/,  Мелиз Йонузова /64/ и Аслъхан Мехмедова /69/.