69-годишен шофьор получи условна присъда от Окръжния съд в дело за смърт на пътя.
Трагичният инцидент стана на 4 септември 2016 година между Паметника на русофилите и кръстовището за „Дружба 3“. Малко преди 12.30 часа лекотоварен камион със строителни материали, управляван от 67-годишния тогава Тодор Ф., завивал към вилната зона преди кръстовището за мотел „Рай“, когато в каросерията му се врязал 39-годишен мъж от Велико Търново, който слизал към града с мощната си хонда. След удара рокерът изхвърчал на 50 метра пред камиона. 
На място веднага пристигнала линейка и откарала моториста с множество тежки рани в болницата, където лекарите не успели да го спасят.
На последното заседание по делото подсъдимият Тодор отново каза, че не е видял моториста, който връхлетял зад гърба му с висока скорост. Сметнал, че пътят е чист и завил към вилата, за която карал строителни материали. Докато още бил на пътя обаче, усетил силен удар в задната част на камиона и видял как мотористът се пързаля по асфалта с мотора. Той веднага отишъл при него, свалил му каската, но вече било късно да му помогне.
Прокурорът по делото поиска три години затвор с пет години изпитателен срок. Адвокатът на Тодор пледира за оправдателна присъда, а съдът постанови 2 години лишаване от свобода с четири години изпитателен срок и отнемане на книжката за три години. По случая смекчаващи вината обстоятелства за шофьора се оказаха няколкото нарушения, които мотористът е направил, преди да се забие в камиона, включително и намереният в кръвта му алкохол.
Присъдата може да се обжалва.