Венцислав Ангелов-Чикагото, който бе задържан в германския град Лимещайн на 29 март и предаден на българските власти в събота, 2 юни, влиза директно в затвора в Белене за 3 години и шест месеца по влязла в сила присъда за незаконен трафик на наркотици, съобщиха вчера за „Утро“ от Окръжна прокуратура. 49-годишният мъж бе обявен за издирване с европейска заповед за арест на 1 февруари 2016 година, като четири месеца преди това бе издирван без резултат в страната.
Чикагото успя да избяга зад граница благодарение на бюрократичните неуредици в съдебната система, след като окончателното решение на Върховния касационен съд за 3 години и половина затвор за Ангелов е пътувало 11 дни по пощата до Русе, за да бъде приведено в действие. През това време той е напуснал страната. След този инцидент присъдите вече не се изпращат по пощата, уточниха запознати със съдебните дела. 
Ангелов влиза в затвора за участие в международен канал за наркотрафик от Перу до Испания, като през 2008 година е задържан в Кипър със значително количество хероин. Първоначално Окръжният съд в Русе го осъди на 6 години лишаване от свобода, но ВКС окончателно намали присъдата с две години и половина. Чикагото обаче успя да избяга от правосъдието в края на септември 2015 година. Окръжна прокуратура-Русе веднага го обяви за национално издирване, а на 1 февруари 2016-а пусна и европейска заповед за арест, по която той бе задържан в Германия в края на март. През това време Чикагото се похвали във Фейсбук, че е в Мадрид и никой не го търси, писа до Нова телевизия, че е във Валенсия, а по БНТ заяви, че е на разположение в испанската столица, до посолството на България, и че е избягал, защото присъдата му била издадена под натиск в досъдебното производство. Във връзка с медийните изяви на Ангелов МВР осъществи кореспонденция с компетентните испански власти, включително и чрез офицерите за връзка, и на 29 март белезниците щракнаха на ръцете му в немския град Лимещайн, а на 2 юни вечерта бе предаден на българските власти на летище София.
Чикагото се прочу и като първия кандидат да управлява с влязла в сила присъда. През 2015 г. на местните избори той се кандидатира за кмет и за общински съветник от Националната републиканска партия, но получи само 257 гласа или 0,50% от всички действителни гласове. Година по-рано пък беше показно арестуван от служители на ДАНС и полицията заради публикувани във Фейсбук коментари за банковата система и клип, качен в Ютюб. 24 часа по-късно беше освободен, без да получи обвинение за извършено престъпление.
Венцислав Ангелов е бивш полицай, но стана известен предимно със стълкновенията си със закона, а прякора си дължи на бившето му заведение „Чикаго“. Присъдата му за участие в международен канал за наркотрафик е пета в бурната му биография.