„Прочетох в интернет за благотворителната разпродажба, дойдохме с децата на разходка в парка и решихме да помогнем на инициативата. Ако не успея да си купя нещо, просто искам да даря левче“. Това сподели Марина, докато в събота разглеждаше подредените на щендери разнообразни дамски, мъжки и детски дрехи на поляната в Парка на младежта. Благотворителната разпродажба на облеклa и аксесоари за по 1 лев бе идея на Ани и Надя от русенското Уаби Саби общество. Това е поредната им инициатива, след като проведоха серия от благотворителни кампании, на които събраха средства за закупуване на дефибрилатор за Комплексния онкологичен център. Предходната разпродажба беше в средата на май, но след като фондация „4,5,6 и така нататък“ на Юлиян Живков осигури 4000 лева, с които реално инициативата за закупуване на апарата беше изпълнена, останаха много дрехи. Именно затова двете дами решават да организират нова разпродажба, а със събраните пари да направят пейка на приятелството. Благотворителната разпродажба в събота само за няколко часа събра 700 лева, които ще са достатъчни за реализирането на идеята. 
Предстоят ни разговори с общината, за да получим разрешение, като предвиждаме пейката да бъде в центъра, за да е по-достъпна и за туристите. Идеята е тази пейка да сближава хората, да се създават нови запознанства, а защо не и романтични връзки. На нея телефоните ще бъдат напълно забранени, като тя ще е обозначена със специална табела, каза Ани от Уаби Саби. 
Двете дами получиха многобройни поздравления и подкрепа от всички посетители на благотворителната разпродажба в събота. Отдавна знаем за техните инициативи, но на предната акция, която беше до Товарна гара, нямахме възможност да отидем. Сега сме тук, а ако не си харесаме дрехи, пак ще дарим, за да подкрепим кампанията, каза младо семейство, докато оглеждаше дрехите. 
Облеклата, които не бяха разпродадени, ще бъдат изпратени в София, за да бъдат разпределени по домове и институции за нуждаещи се хора.