26-годишен русенец е арестуван в дома си за онлайн търговия с дрехи, на които се мъдрело логото на 18 световно известни производители, но били продавани на съмнително ниски цени.
Ченгета от Икономическа полиция установили, че в русенски сайт се продават тениски с къс ръкав, къси дънкови панталони и плувки с марките „Adidas“ „Versace“, „Philipp Plein“, „Supreme“, „Moshino“, „Valentino“, „Dsquared“, „Gucci“, „Superdry“, „Moncler“, „Lacoste“, „Tommy Hilfiger“, „Emporio Аrmani“, „Dolce & Gabbana“, „Fila“, „Calvin Klein jeans“, „louis Vuitton“ и „Nike“, но цените били значително занижени. При проследяването на сайта станало ясно, че доста търговци са проявили интерес към стоките, защото тениска от 40 евро се продавала за 30 лева. Късите дънки пък, чиято цена върви от 60 евро нагоре, стрували само 50 лева, а плувките били на безценица.
Когато специалистите разкрили чий е сайтът, станало ясно, че собственикът му е криминално проявен по линия на наркотиците. В четвъртък служители на Икономическа полиция под наблюдението на Районна прокуратура устроили засада пред блока на мъжа и го арестували. На място е установено, че откритите 412 тениски, дънки и плувки нямат нищо общо с оригиналите, освен че на тях са поставени щампи с логото на световно известните марки.
Притежателите им са уведомени и след уточняване на нанесената щета на измамника ще бъде повдигнато обвинение.