Подготовката на „Дунав“ за новия сезон в Първа лига ще стартира на 18 юни. Началното занимание ще бъде в Русе, след което отборът ще тръгне за двуседмичен лагер в Трявна. В планинското градче ще бъдат изиграни и няколко контроли, като съперниците в тези проверки ще бъдат уточнени до два-три дни. 
В лагера трябва да се включат и първите нови попълнения. Както научи „Утро“, на този етап се водят разговори с централен защитник, офанзивен халф и флангови нападател. И тримата набелязани футболисти са със стаж в елитната дивизия и са добре познати като имена на широката футболна общественост.  
Доскорошният, както изглежда, футболист на „Дунав“ Бирсент Карагарен има оферти не само от „Локо“ /Пд/, но и от клубове в Гърция и Полша, пише „Спортал“. Според сайта свободният от вчера агент Карагарен признал, че пловдивчани излезли с конкретно предложение по личните му условия. Той обаче предпочитал да помисли добре накъде ще поеме.
Източници на „Утро“ твърдят, че нападателят, играл много силно в плейофните мачове и станал автор на 3 гола в двубоите за оцеляване на „Дунав“, не се блазнел твърде от мисълта да се завърне непременно в „Локо“. На книга пловдивската оферта била доста добра, но пък е известно, че ексцентричният президент и собственик на клуба Христо Крушарски има навика да държи играчите без заплати в продължение на месеци.   
Феновете на „Дунав“ се надяват, че Бирсент ще остане в Русе, но тази надежда като че ли е илюзорна.