Вече е ясно кои са кандидатите за директорските постове в пет русенски училища, където в момента има временно изпълняващи длъжността. От Регионалното управление на образованието преди около месец и половина обявиха конкурси за шефските позиции в Английската гимназия „Гео Милев“, Средно училище „Йордан Йовков“ и три професионални гимназии - по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ и по промишлени технологии „Атанас Буров“.
За две от училищата има само по един кандидат. В ПГДВА на конкурса ще се яви само Мариана Гъркова, която в момента изпълнява длъжността директор.  Временният ръководител на ПГПТ Венцислав Василев е също единствен кандидат за поста, който заема в момента.
В Английската гимназия кандидатурите за директор са две - на сега изпълняващата длъжността Маргарита Янакиева-Йорданова и на Анелия Георгиева. Двама ще се състезават за поста и в ПГЕЕ - сегашната ръководителка на учебното заведение Надежда Русева и Красимир Няголов. 
СУ „Йордан Йовков“ се оказва най-примамлива „хапка“: за поста на титулярен директор ще се надпреварват четирима души. При това кандидатите са били с един повече, но Росица Кунчева не е допусната до участие в конкурса, тъй като не е представила един от документите, които задължително се изискват по закон. Така в състезанието остават Еленка Димитрова /тя в момента е временният директор на това русенско училище/, Велимир Василев, Валентин Дочев и Анелия Георгиева - която кандидатства и за Английската. 
Всички конкурси ще се проведат на 25 юни, началото е в 10 часа, съобщи за „Утро“ началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.