Как децата да се научат да живеят разумно и да пазят планетата - тази задача си поставя проектът „Земята е домът ни“ на образователен център „Диалог“, който ще събере в научни екоработилнички 40 деца от 9 до 13 юли. Проектът е подкрепен от фондация „Русе - град на свободния дух“. 
Децата ще се срещат с учени, изследователи, обществени личности, млади хора, които ще покажат как науката може да бъде любопитна, приложна, достъпна и как тя помага на хората полезни за природата.
В Русе ще гостува инж.Йордан Йорданов, командир на Българската полярна база в Антарктида, който ще разкаже за живота в базата и ще даде шанс на русенчетата да се пренесат виртуално на Ледения континент. Спелеологът Теодор Кисимов, достигнал рекордните 2145 м в най-дълбоката пещера в света Крубер-Вороня, е вторият ментор. Третият е Весела Михова, академичен преподавател, пещерняк, алпинист и еколог. 
Децата ще експериментират, ще усвояват техники за креативно мислене, ще играят игри, симулиращи екокатастрофи. Записването на участници от 5 до 8 клас започва на 1 юни на тел. 0888411776, 0889387887, 0887199195 или на страницата във Фейсбук   https://www.facebook.com/dialog.zemqta/.