Делото срещу извършителите на бруталния грабеж в Червена вода тръгна вчера в Окръжния съд с разпоредително заседание.
В нощта на 7 април миналата година двама маскирани бандити влизат в къщата на Митка и Тодор Крайски, връзват ръцете на жената с тъй наречените свински опашки и я измъчват пред очите на прикования й на легло от тежка болест съпруг. Целта на мъченията е да каже къде са скрити парите от продаден наскоро имот. След като в крайна сметка успяват да вземат 3915 лева, 60 евро и 6 буркана с мед за общо 4096 лева, двамата бандити изчезват.
На другия ден възрастните хора са открити безпомощни от техен съсед, който влиза в дома им и попада на потресаваща гледка - вързаната на стол, с тиксо на устата, пребита и обезобразена Митка. 
Жената е откарана в УМБАЛ „Канев“ с множество наранявания, травми и счупени ребра и в шок. Месеци по-късно съпругът й Тодор почива, така и не успял да преживее  ужаса от извършените пред очите му нечовешки инквизиции. С течение на времето жената се закрепя, но още чувства болки в гърба си от нанесените й удари с твърд предмет.  
След бруталния грабеж извършителите потъват вдънземя, но криминалисти установяват, че извършители са криминално проявеният Радослав Радославов и известният русенски бандит и бивш затворник Валентин Николов по прякор Куленския.
През август миналата година Радослав бе задържан в Слънчев бряг, но Куленския продължи да се крие и бе обявен за национално издирване. През пролетта и той бе задържан в дома му в Средна кула.
Междувременно Радослав сключи споразумение с прокуратурата за 6 години затвор при строг режим, което бе одобрено от съда.
На вчерашното заседание се яви само Валентин Николов. Той отказа да се признае за виновен и не призна искът от адвоката на Митка Крайска за 50 000 лева обезщетение за преживения ужас. Освен това поиска отвод на прокурора по делото, тъй като преди години той предложил на съда да го вкара ефективно в затвора по друго дело за кражба и сега имал предубеждения към него. Съдът обаче не прие отвода и като разгледа събраните доказателства, постанови делото да се води по общия ред. Предстои насрочване на процеса.