Ремонтът по състоялия се през миналата година уж генерален ремонт на Градския стадион ще бъде грижа на общинското предприятие „Спортни имоти“, научи „Утро“. По принцип в късната есен на 2017-а бе решено след визита на комисия, че оставеното от фирма „Тарктур“ наследство ще бъде поправено с допълнителни средства от спортното министерство. По всичко изглежда обаче, че ведомството на Красен Кралев се е снишило и позабравило. Това министерство поднесе на Русе въпросната „Тарктур“ като победителка в търга по изпълнение на ремонтите за близо 1 милион лева.
„Спортни имоти“ ще се заеме с реновиране на терена в частта му от центъра на терена към тунела, където се наблюдава най-дългото задържане на локви след всеки дъжд. За целта ще бъде прокопана ивица, в която ще се насипе чакъл и пясък. Така нивото на терена в този участък ще бъде повдигнато. Ще бъде монтирана и отводнителна тръба. Финансирането ще е с общински пари.   
Другото, което трябва да се свърши до началото на първенството, е изграждането на ВИП зона. БФС изисква задължително такава ложа. Досега дежурните делегати и съдийските наблюдатели се гушеха сред зрителите на трибуната под единствената на този етап козирка. Впрочем, според обещанията от миналата и тази година и други сектори ще бъдат покрити с козирки.