Георги ХРИСТОВ
Васил Шопов е единственият футболист на „Дунав“, който засега със сигурност е заявил, че ще напусне русенския отбор, научи „Утро“. Техничарят има оферти от 3 български и един чуждестранен клуб. За него у нас напират „Ботев“ /Пд/, „Черно море“ и „Берое“, а задграничният  интерес е от Гърция. 
В понеделник, както вече съобщихме, първа група от играчи минаха за разговори при президента на клуба д-р Симеон Симеонов и изпълнителния директор Ивайло Петковв. След техния край зловещите предсказания на разни сайтове, че отборът ще се разпадне като картонена кула заради много тръгващи си футболисти, се оказаха силно преувеличени или казано направо - безсрамно измислени.
Според наши източници Станислав Антонов, Бранимир Костадинов, Мартин Ковачев, Диян Димов, Михаил Милчев, Божидар Васев са потвърдили, че ще останат в отбора и през следващия сезон.
Ако има изтичане на играчи, то те ще са сред Бирсент Карагарен, Мартин Луков, Юлиан Ненов и Петър Патев. Разговорите с Карагарен, Луков и Ненов минаха късно вчера, а утре в Русе срещу д-р Симеонов и Петков ще седне и Петър Патев. По предварителна информация и четиримата ще бъдат поканени да останат. Очаква се, че и Христо Пападийн няма да ходи никъде, тъй като без това контрактът му изтича през следващата година. Разговори ще се водят и с чужденците.
Междувременно се разбра, че изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков води усилени преговори за привличане на трима футболисти. И тримата са българи със стаж в Първа лига. Доколкото „Утро“ разбра, двамата футболисти са с офанзивни функции, а третият е защитник.