Катран сред тревни поляни, цветни лехи и градински дървета!... За това сигнализира в отворено писмо до кмета Пламен Стоилов писателят и общественик Йордан Палежев, който е възмутен от ремонта край розариума в парка. 
При разходка на 24 май узнах за започналото заливане с асфалт на алейната мрежа. Премерих дебелината на асфалта: слой 15-20 см. Подобна технология на реконструкция и паркоустрояване, няма съмнение, е противопоказна, пише Палежев. Той цитира текст от презентацията на проекта на общината за реконструкция на парка, където пише: „подмяна на съществуващата настилка на алейната мрежа и прилежащите терени с нова настилка от клинкерни блокчета...“, и настоява за незабавна проверка. 
Потърсена за коментар, главният архитект на общината Живка Бучуковска обясни, че Младежкият парк е разделен на пет подобекта за реконструкция, като в момента се изпълнява само частта около Розариума. Там е предвидена подмяна на разрушената настилка на алеите и бордюрите, а нова настилка от клинкерни блокчета ще бъде положена на панорамната площадка пред плувния комплекс. Бучуковска увери, че всички дейности се изпълняват по заданието на проекта и че в другите етапи на ремонт на парка са предвидени настилки от клинкерни блокчета.