Ново незаконно сметище расте под бившето легендарно заведение „Чифлишки хан“ в квартал Образцов чифлик. Най-различни боклуци, сочещи, че някой разчиства стара сграда, са изсипани нагло и безцеремонно на метър от пътя, който води към вилната зона Липака /Батмиш/ и една от големите помпени станции на ВиК.
Според хора от квартала отпадъците са от сграда до автобусната спирка в квартала, в която в момента тече основен ремонт и се подготвя за производствен цех. Най-вероятно работниците са решили да не си правят труда, а и разходите, да карат боклуците до сметището и са намерили лесен начин да се отърват от тях. Пък после да става каквото ще.
Практиката сочи, че където се появят подобни грозни и вонящи камари, районът наистина се превръща в трудно за преборване сметище, затова колкото по-бързо бъдат изринати, толкова по-добре за зоната, през която минава един от основните пътища към Чифлишкото езеро. За него се планира да стане почивна зона с атракциони, места за риболов и кътове за семеен отдих, а това никак не се връзва със сметища по пътя.
Впрочем имот във вилната зона до помпената станция на ВиК има общинският съветник Веселин Велчев, който вероятно също е забелязал изсипаните не където им е мястото отпадъци или предстои да го стори, когато отиде да си нагледа вилата.