България спечели втората си победа във волейболната Лига на нациите за мъже, след като се наложи с 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22) над Аржентина. 

Срещата започна с четири безответни точки за южноамериканците, а българите се доближиха на една при 16:17 след няколко успешни атаки на Николай Учиков. Аржентинците обаче бързо възстановиха преднината си и получиха геймбол при 24:19, който беше спечелен след грешка в атаката на Валентин Братоев.

Аржентинците поведоха с точка при първото техническо прекъсване на втория гейм, но следващите две разигравания бяха спечелени от момчетата на Пламен Константинов. Те дори поведоха с 15:10 и не изпуснаха преднината си за крайното 25:19.

България поведе с две точки при второто техническо прекъсване на третата част, а Аржентина не намери отговор срещу добрата блокада на отбора на Пламен Константинов до края. Светослав Гоцев спря атака на южноамериканците за 18:15, а България взе гейма с четири точки разлика.

Четвъртият гейм беше по-равностоен, но троен блок на българите им осигури преднина от 19:16. Разликата се запази до края и отборът на Пламен Константинов завърши частта с 25:22.

Най-резултатен за България беше Николай Учиков с 26 точки, а Валентин Братоев завърши с 11 в атака и четири на блокада. Още пет точки от защита добави Светослав Гоцев.

"Лъвовете" са домакини на следващия турнир в Лигата на нациите от 1 до 3 юни. В "Арена армеец" националите ще се изправят срещу отборите на Австралия, Сърбия и Русия.