На 1 юни драматичен театър „Сава Огнянов“ ще направи традиционния си подарък за малките си зрители - те ще могат да гледат безплатно „Приказка от грешки“ от 11 ч в камерната зала.  
На 4 юни зрителите ще видят Стефан Вълдобрев в гостуващия спектакъл „Тектоника на чувствата“ по Ерик Шмит на сливенския театър „Стефан Киров“. На следващия ден гостува разградският театър с постановката „Ти кой си?“ по непознат масонски ръкопис, подписан от Г.С. Раковски. След спектакъла ще бъде представена книгата на Божидар Савов „100 известни личности от българското масонство (1879-1940)“ . 
Както „Утро“ писа, от 17 до 19 юни ще се проведе международният фестивал „Живи статуи“. На 17 и 18 юни от 20.30 ч на пл.“Свобода“ русенци ще видят двете части на спектакъла на букурещкия театър „Маска“ „Виковете на Париж“. 
На 18-и от 18 ч немските гости от „Стрийтбайк театър“ в Лайпциг ще направят своеобразен интерактивен парад пред Доходното здание. От 19 ч същия ден здапочва русенският спектакъл „НОСсенс“. 
На 19 юни от 19 ч на Голяма сцена ще се играе варненският спектакъл „Уестърн“ на режисьора Теди Москов, вдъхновил се от филма на Артър Пен „Малък голям човек“.
На площада в 21 ч започва танцовият пърформънс „Танцувай с мен“, а от 22 ч гостите от Лайпциг ще закрият фестивала с огненото шоу „Магията на огъня“. 
На 27 юни от 19 ч в Голямата зала на Доходното поулярният актьор Михаил Билалов, чиято популярност отново гони рекордни висини покрай шоуто „Стани богат“, ще гостува в постановката „Разделям двойки по домовете“ на младежкия театър „Николай Бинев“.                У