Новият Съвет на директорите на „Дунарит“ най-после е вписан официално в Търговския регистър на 10 май, научи „Утро“. Тричленният борд включва Петър Петров, Димитрина Маркова и Сава Светославов. Дружеството ще се представлява от изпълнителния директор Петър Петров, който досега беше прокурист на фирмата.
Новото ръководство на „Дунарит“ бе заявено за вписване още през януари тази година. Агенцията по вписванията обаче отказа регистрацията, което наложи завеждане на съдебно дело. Русенският окръжен съд се произнесе по него на 27 март, като определи отказа като незаконосъобразен и постанови на агенцията да извърши исканото вписване. След изтичане на сроковете за обжалване, каквото не е предприето, новото ръководство на „Дунарит“ АД е вписано в Търговския регистър на 10 май.
Въпреки продължителната сага по уточняване на собствеността, производителят на боеприпаси отчете миналата година като много успешна във финансово отношение. Продажбите на военна продукция достигнаха връх от 160 млн. лева, 155 млн. от които от собствено производство на военна техника. „Дунарит“ е най-големият работодател в областта и в него работят към 1200 човека. Доходите на служителите бяха увеличени през миналата 2017 г. с 10%, като заедно с ежемесечните ваучери за храна и бонусите по празниците надхвърлят 1200 лева.