Футболистите на „Дунав“ заминаха вчера сутринта за Пловдив, а следобед тренираха на стадиона в квартал „Марково“. Днес от 17.30 часа русенският отбор ще играе в Коматево съдбовен мач за оставане в Първа лига срещу тима на „Царско село“. При равенство в редовното време ще има продължения, а при ново реми в рамките на 120 минути ще се изпълняват дузпи.
Старши треньорът Малин Орачев остави в Русе само двама футболисти - Насим Зитуни и Виктор Сандес. Алжирецът Зитуни продължава да се възстановява от контузия, а бразилецът Сандес така и не се върна в строя след обадила се наново явно стара и хронична травма. 
Затова пък Орачев качи на автобуса нападателя Бранимир Костадинов. Той също има проблеми с дясното коляно, дори след мача с „Витоша“ в Русе възникнаха съмнения, че при стълкновение до аутлинията е скъсал мускулни връзки. За щастие контузията се оказа малко по-лека, но сигурното е, че Костадинов няма да започне като титуляр и ще бъде записан колкото да попълни бройката в тимовия лист. 
Другата въпросителна е кой ще стартира на вратата. Според наши източници върналият си през пролетта с титулярен статут Мартин Луков ще отстъпи мястото си на Станислав Антонов. Луков направи няколко грешки в мача с „Етър“, а и предизвика нелепа дузпа, която позволи на „болярите“ да изравнят резултата, а после да стигнат и до пълен обрат.
В крайна сметка Орачев няма как да сбърка 11-те, защото не разполага с много варианти. Затова най-вероятният титулярен състав ще включва Станислав Антонов, Христо Попадийн, Мартин Ковачев, Божидар Васев, Петър Патев, Диян Димов, Юлиан Ненов, Красимир Станоев, Исмаил Иса, Васил Шопов, Бирсент Карагарен.