За първи път в Тетово ще се проведе фестивал на тиквата, като събитието се очаква да бъде в началото на ноември. Така ще бъде отбелязан Денят на народните будители, а и тогава читалището в селото, което е организатор, ще чества 111-ата си годишнина. 
В края на миналата година в читалището се проведе кулинарна изложба с тиквени изкушения, към която имаше силен интерес. Затова тази година от дома на духовността в селото ще разширят формата на събитието и то вече ще е фестивал. Освен кулинарната изложба, за децата е предвидена и детска работилничка, в която ще се прави карвинг върху тиква. Моделите също ще влязат в изложбата, която ще бъде оценена от компетентно жури. За най-добрите участници са предвидени символични награди с логото на фестивала. В програмата ще вземат участие фолклорни състави и танцови колективи, които ще се погрижат за доброто настроение на гостите. Идеята на организаторите на първия фестивал на тиквата в Тетово е събитието да се превърне в ежегодно. Така селото ще се нареди до другите населени места в Русенска област, които имат традиции в провеждането на фестивали. Сред тях са Бабово с фестивала на греяната ракия, Красен с празника на гъбата и Бръшлен с фестивал на рибата. 
За целта тетовското читалище „Пробуда 1907“ кандидатства за финансиране по общинската програма „Култура“, като проектът е сред 22-та одобрени в направлението „Малки творчески проекти“. За провеждането на фестивал на тиквата са отпуснати 1149 лева. Останалите проекти, на които програма „Култура“ помага, са за художествени идеи на познати организации, като общата сума, която се отпуска, е 45 800 лв. Тази година има и ново направление - „Международни фестивали“, по което има четири одобрени предложения за общо 36 200 лв. Сред тях са фестивалът на театъра „Живи фигури“ и музикалният летен фестивал и академия „Алегра“.