Четирима мъже, обвинени в отвличане и побой на русенец, получиха ефективни присъди.
През 2013 година по къщата на братята Асан и Мерджан Юсеинови бил хвърлен запален парцал с нафта, вследствие на което е възникнал пожар. На следващата година била запалена и къщата на братовчед им Демир. 
Роднините започнали разследване кой е автор на палежите и стигнали до Борислав А. На 25 април 2017 година тримата си уговорили среща с него, казали на техния познат Георги да дойде с колата и натикали заподозрения на сила на задната седалка. Георги ги откарал в гората между Червена вода и Николово, където четиримата мъже го смлели от бой и му счупили три ребра. Въпреки болката и ужаса обаче, Борислав не признал нищо. Тогава групата го върнала в Русе с предупреждението да си трае. Той обаче се оплакал в полицията и побойниците били заловени през май миналата година, след което били изпратени в затвора в Ловеч, докато тече досъдебното производство.
Вчера състав на Окръжния съд даде ход на делото, в което четиримата си признаха за побоя. И понеже процесът мина по съкратената процедура, те бяха осъдени с една трета по-ниски присъди. Така двамата братя получиха по осем години затвор, шофьорът Георги - 6 години, а братовчедът Демир - 5.
Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния съд във Велико Търново.