И тъй - „Дунав“ ще решава утре от 17.30 часа в Коматево срещу „Царско село“ съдбата си като участник в Първа лига. Русенските футболисти ще тръгнат днес към Пловдив, като в автобуса няма да се качат само Михаил Милчев и Бранимир Костадинов. Милчев е наказан с лишаване на права за 1 мач, а Костадинов е контузен. Затова пък старши треньорът Малин Орачев ще може да разчита на Мартин Ковачев и Бирсент Карагарен.
По регламент при равенство в редовното време ще се играят две продължения от по 15 минути. При ново реми ще се премине към изпълнение на дузпи. 
„Ако играем играта си, не би трябвало да имаме проблеми, тъй като мисля, че разполагаме с по-добрите футболисти. Казах им го“, заяви пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Той допълни, че главната задача ще е момчетата да се възстановят бързо.
„Много се надявам, че футболистите на „Дунав“ ще защитят авторитета на Русе като футболен град. Някои от тях направиха чудовищни глупости в мачовете срещу „Етър“. Не искам да си спомням. И стига са се оправдавали със съдиите! „Дунав“ е по-добрият отбор и трябва да го покаже. Важното сега е да се запази спокойствие“, каза пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.