Над 150 представители на русенския бизнес присъстваха на първото официално откриване на дружество „BNI Приста“, което се проведе вчера в Доходното здание. Сред официалните гости бяха зам.-кметът на Русе Страхил Карапчански, зам. областният управител Свилен Иванов и председателят на общински съвет Русе и ректор на Русенски университет проф. Христо Белоев. 
Срещата водиха националният директор на BNI България Пламен Вълчев и Надежда Ванева - директор консултант на BNI Русе. Специално приветствие към гостите отправи първият президент на дружеството Димитър Димитров, представител за България на немската компания за внос и дистрибуция „BioAktiv“. В официалната бизнес закуска в 07.30 ч във фоайето на Доходно здание се включиха представители, предприемачи и собственици на различни бизнеси.
BNI - Business Networking International e международна организация, която помага на своите членове да развиват бизнеса си чрез структурирана, позитивна и професионална програма за маркетинг чрез препоръки. Идеята е чрез лични контакти да се намерят качествени бизнес партньори от всички икономически сфери, а философията е „Дай, за да получиш“. Всички препоръки се проследяват със софтуерна система, за да се контролира доколко успешни са установените връзки.
„BNI Приста“ е първото дружество извън София. В него членуват 36 собственици на бизнес в различни области. На вчерашното откриване бяха получени още 7 заявления, които тепърва ще бъдат разглеждани и одобрени. Според правилата на клуба, в него може да членува само по един представител от всеки бранш, като най-важното условие е да има перфектна репутация. Дружеството ще провежда своите седмични срещи на работна закуска всеки вторник от 07:45 до 09:30 в хотел „Дунав“.