Книгата „100 известни личности от българското масонство (1879-1940)“ на историка Божидар Савов, която обиколи няколко български града при голям интерес, ще бъде представена и пред русенската публика на 5 юни. Преди нея пък спектакъла „Ти, Кой си?“ ще разкрие факти около масонското минало на идеолога на национално-освободителното движение Георги Раковски. Постановката ще се играе от 19 часа на сцената на Драматичния театър.
Автори на сценария на музикалния спектакъл са директорът на разградския театър Тодор Мадолев, който ще се превъплъти в ролята на Раковски, и на казанлъшкия Димитър Кабаков. На сцената Мадолев ще си партнира с Красимир Куцупаров, който ще влезе в ролята на историка, открил нов ръкопис на българския революционер Раковски. Това всъщност е реален текст на масонска тематика, подписан от Раковски, а пиесата ще проследи неговото масонско битие на фона на музика на Моцарт. Тя ще бъде изпълнена на живо от разградската филхармония.
След края на постановката ще бъде представена книгата „100 известни личности от българското масонство (1879-1940)“, чийто автор е историкът Божидар Савов. Той ще разкрие интересни факти за масонството у нас и историческата роля на Великата ложа в България. В книгата Савов проследява биографиите на сто известни българи - учени, лекари, политици, военни, представители на изкуството, за които има безспорни доказателства, че са принадлежали към свободното зидарство. 
Продуцент на книгата и на спектакъла е Георги Чернев. Книгата се разпространява в книжарниците „Хермес“, „Сиела“ и „Хеликон“, а билети за спектакъла се продават на касата на театъра.