Софийски тир събори стълб от тролейбусната мрежа, унищожи около 400 метра проводници на градския транспорт и заплашително увисна над жп линията под булевард „България“.
Инцидентът стана вчера в 12.40 часа. Камионът, натоварен с вентилатори за големи промишлени климатични инсталации, идвал от София. В района на Охлюва 47-годишният шофьор Ангел Димитров изпуснал управлението и непосредствено след обратния завой на булеварда се блъснал в стълба, като го съборил на тревата. От удара контактната мрежа на тролеите се опънала до скъсване и паднала на асфалта заедно с колекторите от десет междустълбия. Камионът обаче продължил напред, рязко завил наляво през разделителната ивица на булеварда, минал през лентата за София, съборил оградата към дерето срещу ОУ „Алеко Константинов“ и кабината му увиснала във въздуха.
На място пристигнаха два екипа огнеборци, линейка и две патрулки. Пожарникарите установиха, че шофьорът е жив, поставиха стълба от кабината до асфалта и го извадиха невредим. Ангел Димитров бе прегледан от медиците, но се оказа, че е получил само уплаха от инцидента и бе освободен.
По думите му от Охлюва на „България“ внезапно излязла кола, която му отнела предимството, той завъртял волана рязко и изтървал управлението. Алкохолната му проба е отрицателна.
Заради инцидента най-натовареният вход и изход на града - този в посока Бяла, остана затворен до вечерта. Образуваха се огромни задръствания и се наложи полицията да контролира ситуацията.