Стефан Апостолов-Малкия Поли от Симитли ще ръководи днешния реванш в Русе между отборите на „Дунав“ и „Етър“ /Велико Търново/, който започва в 20.30 часа. Асистенти на Апостолов ще са Мирослав Иванов от Сандански и Петър Джугански от София. Четвърти рефер ще е Диян Вълков от Варна.
Двубоят е пряк и последен дуел за 11-о място в Първа лига. След загубата си във Велико Търново с 0:2 дунавци трябва да направят чудо с елиминиране на съперника си, за да си осигурят директно оставане в елитната дивизия. Ако бъдат отстранени, последната възможност пред тях ще е мач на неутрален терен на 24 май с третия отбор от Втора лига - „Царско село“.
Проблемите в русенския отбор са известни - старши треньорът Малин Орачев ще е без наказаните основни футболисти Мартин Ковачев и Бирсент Карагарен, други 4-5 играчи пък са с контузии. Енигма е кой от тях ще може да стъпи на крака и да излезе на терена. Като цяло групата - като бройка и качество, е свита до минимум, затова и участие във вчерашната тренировка взеха юношите Мерт Хасан и Константин Цветанов. Цветанов обаче бе повикан колкото да запълни бройката, защото няма право да играе заради натрупани в юношеската лига 9 жълти картони.
Така единствените силни карти на „Дунав“ са самите футболисти, техният характер, публиката и спортното щастие. Историята помни редица велики обрати - защо мачът днес да не е един от тези паметни моменти! С вяра, себераздаване и феновете си дунавци могат да преплуват до спасителния бряг.