255 влака потеглят на 25 май в Канев център, където за трета поредна година ще се проведе международна среща на жп моделисти. Участниците ще разположат своите влакове, гари и трасета там в периода 25-27 май. Желаещите ще могат да карат влакчета, да се забавляват и да дадат на малчуганите знанието за още едно хоби. Спонсори на форума и тази година са русенските компании „Булмаркет ДМ“ и „Експрес Сервиз“. За посетители срещата ще бъде отворена в часовете от 9.00 до 18.00 с почивка между 13.00 и 14.00 часа, а на 27 май само от 9.00 до 12.00 часа. 
Темите на срещата тази година е Епоха IV, Пътнически международни връзки, пощенски услуги. Ще има две отделни трасета в TT и N мащаб за модулно каране по фремо правила. Разписанието в ТТ включва 123 влака, които ще бъдат обслужени с 10 локомотива и 1 мотриса. Влаковете тази година ще са пътнически, товарни, атракционен, военен ешелон и ремонтен влак. Ще бъдат обслужени с 25 композиции. Тази година учебните мотриси за децата са включени в официалното разписание, за да има някакъв ред. При тях ще бъдат две мотриси и ще изпълнят 36 курса на ден. Разписанието в мащаб N ще има 132 влака, 123 машиниста, 8 локомотива за обслужване на разписанието, 3 мотриси, като общо съставите са 18 комплекта.
За участие са регистрирани 3 гари от Чехия, 4 от Румъния и две от България. Потвърдено е и участието на жп моделисти от Германия, Словакия и Унгария.