Мотоклуб „LOWLANDERS MC ROUSSE“ кани любителите на високия адреналин да се включат в похода с мотори, наречен „Ботевият устрем“. Организираме похода в памет на великия Ботев, от чиято гибел се навършват 142 години, и неговата героична чета, правим го с подкрепата на кметството в село Николово, обясни Ангел Петров от клуба. 
Тежките машини ще се събират на 2 юни в 10 часа пред средно училище „Христо Ботев“ в Русе. Там участниците ще поднесат цветя и пред барелефа на поета-революционер, а след това колоната ще потегли по булевард „Генерал Скобелев“, бул.“Липник“ към бул.“България“ - оттам към граничния пункт Дунав мост. След като пресече границата, мотошествието ще се упъти към пристанището на град Гюргево - оттам на 16 май 1876 г. започва Ботевият устрем към свободата на българския народ и към гибелта. 
Походът ще завърши в лесопарк Липник в село Николово, поясняват от мотоклуб „LOWLANDERS MC ROUSSE“ и напомнят, че всички участници трябва да имат валидни лични карти или паспорти, както и документи на своите мотори.