Футболистите на „Дунав“ паднаха с 0:2 в първия баражен мач за оставане в Първа лига като гости на „Етър“. Тимът не само игра много слабо, но и загуби за реванша двама основни футболисти. Мартин Ковачев бе изгонен през второто полувреме с втори жълт картон, а Бирсент Карагарен получи директен червен. Без тях русенският отбор трябва да направи чудо, за да се измъкне в реванша на 21 май в Русе /20.30 часа/. Трудна работа! А вчера на резервната скамейка бяха трима юноши. Нямаше и варианти за смяна в центъра на защитата, затова капитанът Димов зае мястото на Ковачев. 
„Етър“ бе по-активният отбор през първото полувреме - 0:0. „Болярите“ отправиха два много далечни и опасни удара на мокрия от дъжда терен, но Мартин Луков се справи. Вкараха и гол, но той бе отменен заради засада“. „Дунав“ се добра до най-чистото си положение в добавеното време след пробив и изстрел на Исмаил Иса, но Христо Иванов отби топката.  
Груба грешка на защитата позволи на Даниел Младенов да се разпише в началото на втората част. Малко по-късно отбраната тръгна да тегли наивно за изкуствена засада, проспа една балонна, изритана напосоки топка, която попадна в непокрития Георги Пашов и той направи 0:2. 
Сред зрителите бяха националния селекционер Петър Хубчев и бившият национал Бончо Генчев. 
„Етър“: Иванов, Пашов, Гълъбов, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Мане, Руменов, Почански, Батрович, Бадара /Младенов, Василев, Колев/.  
„Дунав“: Луков, Попадийн, Милчев, Ковачев, Петров, Станоев, Димов, Ненов, Шопов, Карагерен, Иса /Н`Дайе, Жатоба/