Георги ХРИСТОВ
Състезателят на русенския клуб „Юнак“ и ученик в Спортното училище Християн Стефанов спечели бронзов медал на европейското първенство по свободна борба за кадети в Скопие. В малкия финал на категория до 71 килограма талантливият възпитаник на треньора Валентин Ангелов прегази с 10:3 Мариян Рал от Германия. Ангелов бе до възпитаника си на тепиха в Скопие. Християн е единственият българин, който се добра до отличие след борбите в първите няколко категории. 
„Очаквахме с надежда този медал. Казвал съм и преди, че Стефанов е много умно, сърцато и трудолюбиво момче. Загуби само една схватка - срещу силния руснак Рамазан Абузагидов, но пък стигна до медала с три победи. На репешажа крещу румънеца Кристиян Биро поведе с 10:4, а после постигна успех с технически туш. Много добре се пребори и в малкия финал. Не остави шансове на германеца. Пред Християн се задава много добро бъдеше. Надявам се, че с времето ще се наложи и при мъжете“, каза за „Утро“ Валентин Ангелов.
А Християн бе дал заявка пред нашата медия още преди няколко месеца, когато бе награден като един от топсъстезателите на Спортното училище. 
„Ще се опитам да спечеля медал на европейското“, каза тогава той.
И го направи.