Коплексния онкологичен център имаше остра нужда от нов дефибрилатор, защото трите ни стари апарата са на по 15 години и вече са амортизирани, а те са задължителни за всички лечебни заведения. Идеята бе подета от клуба за релакс „Уаби Саби“ и Ротари клуб, които за 10 месеца събраха 8574 лева и така получихме модерния апарат, каза на пресконференция вчера управителят на КОЦ д-р Камен Кожухаров.
Занапред той смята да организира нова дарителска кампания за купуване на линеен ускорител за около 19 000 лева, който да замени кобалтовата апаратура за лъчелечение. Целта е обществото да се приканва периодично да помага на здравните заведения в Русе.
„Направихме този жест - да съберем парите за дефибрилатора, защото той е за всички русенци“, каза Надя Русева от „Уаби Саби“. 
Парите са събирани под наслов „Не за вас, не за нас, за всички ни“, но тази кауза се оказала много трудна, тъй като малцина обръщали мнимание на организираните от клуба събития в Парка на младежта. Въпреки всичко усилията и организираните базари, спортен турнир и лични дарения, сред които и един особено голям жест, осигурил половината сума, се отплатиха с успешен край на акцията.