Загубил връзка с реалността заради дрога младеж решил да се бие с полицаи точно пред Второ районно, след като бил спрян заради неадекватно шофиране.
Малко след връчване на дипломите на учениците от ОУ „Васил Априлов“ по програмата „Детско полицейско управление“ в двора на районното униформени забелязали, че от съседния блок „Кремена“ на заден ход излиза БМВ, което продължава да се движи назад по ул.“Рига“ и създава реална опасност от пътен инцидент. На бегом полицай излязъл на улицата и вдигнал стоп палка. Колата била с десен волан, шофьорът спрял, но веднага направил опит да се прехвърли на лявата седалка. Униформеният приближил заедно с негови колеги и тогава мъжът отворил вратата и се опитал да го ритне в слабините.
23-годишният нападател е закопчан с белезници и е отведен в управлението, където пробите за алкохол и наркотици показали наличие на канабис и амфетамин. Освен това двойно надрусаният шофьор бил с отнета книжка за същото нарушение.
Срещу него е образувано дознание за хулиганство, употреба на наркотици и шофиране без книжка. Материалите са изпратени в прокуратурата.