Общината вече търси фирма, която да проектира пешеходен надлез на бул. „България“ в близост до бензиностанция „Лукойл“. Съоръжението ще свърже квартала над натоварения булевард с останалата част на града, като така ще се реши проблемът на живеещите от двете страни на пътя. Липсата на пешеходни връзки води до опасно пресичане, като често има катастрофи, дори и смъртни случаи. С изграждането на надлеза хората от района ще могат да преминават спокойно - децата да пресичат за училище, а възрастните да ходят до гробищата и центъра.  За пасарелката и пешеходните зони около нея ще бъде поставено видеонаблюдение, както и LED осветление. За проектирането на съоръжението са заделени 10 000 лева.
До това решение се стигна, след като през април миналата година живеещите в района между бензиностанциите „Лукойл“ и „Еко“ излязоха на протест, а след това внесоха и подписка, която беше подкрепена от близо 200 души. 
През юли в общината беше представена и информация от сектор „Пътна полиция“, която потвърждава, че посоченият от гражданите участък по бул.“България“ е най-конфликтният заради интензивното движение на пешеходци от „Чародейка“ към центъра. 
Както „Утро“ писа, за да се направи пешеходен надлез, се изискват редица предварителни дейности, затова не може да се посочат конкретни срокове. След приключване на проектирането ще се премине към изчисляване на стойността на строителните дейности на съоръжението. Всички анализи трябва да бъдат представени пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и предложението да се защити, тъй като булевардът е част от републиканската пътна мрежа. Ще се търси финансиране, като една от възможностите е да се отпусне целево държавно финансиране.