„Напоследък толкова голяма роля отреждаме на забавлението - във всички сфери, че то вече се превръща в норма, а животът ни става немислим без него. А точно така забавлението загубва своя смисъл. Това ме накара да погледна на темата за изместването на истинските стойности и в спектакъла, който русенската публика предстои да види на 15 май. Закачката започва още от заглавието - буквата „с“ в повестта на руския писател е задраскана и заменена с „н“, за да подскажем, че голяма част от това, което става в съвремието е като странните неща, които се случват в „Нос“ - а именно нонсенс“. 
Това каза вчера на пресконференция режисьорът Боян Иванов, който подготвя поредната премиера в русенския драматичен театър. Представлението е скечово, музика и хореография въвеждат в отделните сцени и настройват към развитието на сюжетната линия и мистичните преобръщания на действието. Стъпвайки на оригиналния сюжет в повестта на Гогол, режисьорът подсилва своите послания към днешните зрители с раздвижени интермедии, с разместване на подвижни панели, които сменят сюжетните пространства, с видеомапинг. 
Централната роля на майор Ковальов е поверена на гост актьора от театъра в Пловдив Алексей Кожухаров. Той си партнира с членовете на русенската трупа Венцислав Петков, Любомир Кънев, Татяна Цветкова, Ралица Константинова, Надя Банчева, Ясена Господинова, Александър Узунов, Дайана Михайлова, Ивайло Ненов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кадри Хабил, Крум Берков. Премиерното представление на „НОСсенс“ се играе тази вечер от 19 ч на сцената на Голямата зала на Доходното здание.