„Дунав“ ще играе днес от 17.30 часа домакински реванш срещу „Витоша“. След първия двубой, спечелен в Бистрица с 1:0, желанието на клубното ръководство, феновете и футболистите е едно-единствено - дано да не вали! Защото прогнозата вещае гръмотевична буря над Русе, която може да създаде големи проблеми на домакините с ужасния по принцип терен на Градския стадион. Веднъж вече стомната се счупи - на 13 март мачът на дунавци със „Славия“ бе отложен и се преигра на другия ден, тъй като наводненото игрище не ставаше за футбол.
„Сега положението е различно. По регламент баражен мач не се пренасрочва. Съдията решава дали теренът е опасен за футболистите. Ако, не дай си Боже, се излее порой, реферът може да не даде начало на двубоя или да го спре. Тогава гостите ще си тръгнат със служебна победа. Не искам да си мисля за такъв вариант“, каза пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
Служителите от „Спортни имоти“ правят всичко възможно, за да подготвят терена, видя „Утро“. Той бе окосен и валиран, но голите кални участъци без трева си бяха факт. С тях чудо не може да се направи. Доколкото разбрахме, следващата стъпка по укрепване на игрището ще е полагането на около общо 25 тона пясък. Така ще бъде направен опит за повдигане на пропадналите зони, където водата се събира като в блато. 
Няма и никакъв сигнал по взетото през есента на миналата година решение Министерството на младежта и спорта да финансира нов ремонт на основния уж ремонт, направен от фирма „Турктур“. Има ли проект, докъде е стигнал, ще се задвижи ли колелото след края на първенството, както бе обещано - нищо не се знае! 
Другата голяма заявка, споменавана официално на няколко пъти, бе, че след края на този шампионат ще се работи по изграждане на нови козирки. Какво ли става по тази тема?
Но точно днес козирките ще са последна грижа. Важното е да има мач при нормални условия, стадионът да се изпълни от фенове, „Дунав“ да елиминира „Витоша“ и в четвъртък да домакинства на победителя от дуела „Пирин“-“Етър“ /Велико Търново/.